Stroom

Je geliefde loslaten van wie je zoveel houdt, is onwezenlijk hard. Je kan het je niet inbeelden hoe het is om verder leven zonder je geliefde aan je zijde.

Het is troostend om je verdriet te kunnen en te mogen delen met met mensen die je vertrouwt en die je steunen

Je geliefde loslaten van wie je zoveel houdt, is onwezenlijk hard. Je kan je niet inbeelden hoe het is om verder te leven zonder je geliefde aan je zijde. Zolang hij of zij er nog is, weiger je te denken aan het ergste, al siet je verstand dat je geliefde steeds verder van je wegglijdt, je hart houdt zich vast aan ieder sprankeltje hoop.

En toch is die noodlottige dag daar opeens...

Dan kan je er niet meer naast kijken, dan grijpt de harde realiteit om je keel, dan moet je het de werkelijkheid onder ogen zien. 

Afscheid nemen van iemand die je graag ziet, is één van de zwaarste obstakels in het leven. Zo niet, de zwaarste. 

Op het moment van afscheid en verlies, word je geconfronteerd met gevoelens die je liever niet voelt: intens verdriet, onmacht, pijn, angst, schuldgevoel en misschien zelfs opluchting. Niet omdat je geliefde er niet meer is, wel omdat zijn of haar lijden is gestopt.

Gevoelens die je eenzaam en kwetsbaar maken. Hoezeer je ook de neiging voelt om te vechten tegen deze gevoelens, toch is het belangrijk om op jouw tempo en stap voor stap ze te aanvaarden en ze een waardige plaats te geven. Het is belangrijk om dit verdriet te kunnen en te mogen delen met mensen die je vertrouwt en die je steunen.

Op die manier kan je verdriet voor het heengaan van je geliefde een uitweg vinden, zoals het wilde water zijn weg zoek.

Een uitweg voor de warme stroom aan herinneringen die jij, zijn of haar geliefde, voor altijd zal meedragen.

 

Liefs, 

Mieke Deltomme