Rouwtherapie voor nabestaanden

Wanneer je iemand verliest die je heel dierbaar is, stort je wereld in.


Het gemis, verdriet, de pijn, … is veel te zwaar om dragen. Je weet niet hoe je de dag moet doorkomen, en of je de dag wel wilt doorkomen. Niemand kan jouw pijn wegnemen, niemand kan de leegte opvullen, niemand… De enige die dat kan, is immers overleden.​ Begrip of steun uit de omgeving verdwijnt meestal heel snel na de begrafenis. Voor anderen lijkt het alsof het leven doorgaat en het verlies lang is geleden. 

Maar niet voor jou. Nooit voor jou.​ Zelfs na het verstrijken van vele jaren is het verlies nog vers in je hart en geheugen gekerfd.​ Voor jou is het leven voorgoed veranderd. Je spreekt over een leven voor het overlijden en van een leven na het overlijden, net alsof je leven in twee is gesplitst. De impact van het verlies op je leven, op je toekomstdromen, op je hele wezen is zo allesomvattend.​ En dat kan ook niet anders. Jullie band was écht, onverwoestbaar, innig. Een leven zonder hem of haar kan je bijna niet indenken.​

Tijd heelt niet alle wonden, tijd verzacht hooguit de pijn. Het gemis: een wonde die nooit helemaal geneest.

En net op die momenten, wanneer je zoveel verdriet hebt, kan je niet bij je omgeving terecht. “Het is al zo lang geleden”, “Je moet doorgaan met je leven”, “Het is beter zo, hij /zij ziet nu niet meer af”, “Ze was toch al zo oud.” Opmerkingen die er inhakken. Je hart breekt in honderdduizend stukken. Keer op keer. Je durft nog minder je gevoelens tonen en zet steeds meer een masker op.​ ‘Rouw en verlies Vlaanderen’ werd opgericht om je in je rouw te ondersteunen. We willen dat je de overledene niet doodzwijgt maar zijn of haar naam blijft noemen. We willen jouw pijn verzachten zodat er meer ruimte is in je hart om de schoonheid aan herinneringen te laten groeien en bloeien, en vooral, we willen dat hij of zij verder leeft in jouw nieuw en ander leven.

​Bij ons kan je terecht voor therapiesessies, workshops en  rouwweekends.

Heb je vragen of wil je een afspraak? Neem gerust contact met ons op.

Bel +32 476 77 15 26 of Mail info@rouwenverliesvlaanderen.com